Kinderen warm maken voor wetenschap en wetenschappers hun onderzoek duidelijk leren communiceren. Daar staat de Wetenschapsbattle voor. Op 8, 9 en 10 mei 2017 in verschillende Vlaamse lagere scholen en op 12 mei 2017 in Technopolis tijdens de Grote Finale. De Wetenschapsbattle wordt georganiseerd door The Floor is Yours. Deelnemers aan de Wetenschapsbattle krijgen van hen ook een gratis presentatietraining.

Waarom deelnemen aan de Wetenschapsbattle?

  • Je leert je onderzoek écht helder presenteren, niet alleen voor kinderen, maar ook op wetenschappelijke congressen
  • Winnaar van de vorige editie Martijn Peters (UHasselt): “Het is een geweldige ervaring. Je verkrijgt nog meer inzicht in je eigen onderzoek en de kinderen geven zoveel energie terug. Je herinnert je plots weer waarom je ooit met wetenschap bent begonnen.”
  • Je krijgt vooraf een gratis presentatietraining van The Floor is Yours en heel wat aandacht voor je onderzoek

Wat is de Wetenschapsbattle?

  • In elke Vlaamse provincie presenteren vijf wetenschappers hun onderzoek in 15 minuten op een lagere school (8, 9 en 10 mei). De kinderen stemmen voor de beste presentatie en organiseren het hele event
  • De winnaars per provincie nemen op 12 mei deel aan de finale in Technopolis, voor meer dan 500 kinderen, ministers, rectoren, CEO’s…
  • Ook voor complex onderzoek? Heel zeker. Alle disciplines komen aan bod. Hoe complexer hoe beter

Stap uit je comfortzone

deadline voor inschrijving: 28 februari

Inschrijven

Meer info
wetenschapsbattle.be en info@wetenschapsbattle.be.

De Wetenschapsbattle is een initiatief van The Floor is Yours, met de steun van Janssen en Mundo, in samenwerking met Technopolis