Projectoproep voor de sensibilisering van jongeren voor wetenschappen

Innoviris ontwikkelt met Science Mundi een projectoproep om wetenschappen te promoten die deze keer de nadruk legt op de relatie tussen kunst en wetenschappen. Deze projectoproep stimuleert de creativiteit op basis van de complementariteit tussen kunst en wetenschap: zowel de bijdrage van wetenschap aan kunst als het omgekeerde en de wetenschap als inspiratiebron voor kunstenaars. Deze relatie wordt uitgedrukt door de rol die de kunstenaar-geleerde had in de geschiedenis en de rol van de hedendaagse wetenschapper-kunstenaar.

De ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals artificial intelligence en virtual reality, veranderen de wereld van de hedendaagse kunst en roepen vragen op: waar ligt de grens tussen kunst en technologie? Kunnen machines ook kunst creëren?

De oproep is bedoeld om financiële steun te verlenen aan microprojecten die Brusselaars willen sensibiliseren voor wetenschappen en technologie, voor de studies die daartoe leiden en de mogelijkheden die ze bieden.

PRAKTISCH:

  • Deadline: indienen voor 31 mei 2017
  • het project dient plaats te vinden tussen 1 juli 2017 en 30 juni 2018
  • Gratis deelname aan de actie voor het publiek
  • € 10.000 per project, te verhogen met € 7.000 per extra projectpartner met een maximum van € 32.000.

Meer informatie over de oproep en indieningsprocedure via de website van Innoviris

SCIENCE OUTREACH OFFICE:

Wil je in samenwerking met het Science Outreach Office een project uitwerken of wens je je idee eens te ‘pitchen’? Contacteer ons gerust via contact@wtnschp.be