Ben je actief in wetenschapssensibilisering of heb je een tof idee om jongeren aan te moedigen voor een wetenschappelijke of technische richting te kiezen? Dien dan een voorstel in voor het I Love Science Festival, het eerste wetenschapsfestival in Brussel.

Het I Love Science Festival (ILSF) is een initiatief van Innoviris, ondersteund door Visit Brussels. Het doel van deze projectoproep is projecten financieren om Brusselaars te sensibiliseren voor wetenschap, techniek en de carrièremogelijkheden die deze domeinen bieden.

Het ILSF verzamelt op één plek verschillende acties die als doel hebben om wetenschap en technologie te promoten bij jongeren en het ruime publiek, en dit gedurende drie dagen.

De eerste editie van het ILSF zal plaatsvinden van 27 tot 29 april 2018 in Brussel. Het doel van dit wetenschappelijk festival is het aantrekken van een schoolgaand publiek op vrijdag en het ruime publiek op zaterdag en zondag. Het festival is ambitieus en streeft naar 10.000 bezoekers in 3 dagen.

Tijdens het festival zullen er zeer diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals animaties, conferenties, bezoek, spektakels, exposities, ateliers, open laboratoria, debatten en rondetafelgesprekken, enzovoort.

Wanneer kom je in aanmerking?

Elke structuur of entiteit (fysieke personen zijn uitgesloten) met of zonder rechtspersoonlijkheid, gevestigd op Belgisch grondgebied en zonder winstoogmerk, komt in aanmerking.

Een project kan door meerdere partners worden ingediend.

 

Meer info via de website van Innoviris