Oproepen

Innoviris: versterken digitale geletterdheid

De Scholendienst van Perspective.brussels lanceert een projectoproep om pilootprojecten te ondersteunen die erop gericht zijn om leerlingen en leerkrachten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te leren coderen.

VLAIO Oproep: Subsidie STEM-activiteiten 2019

De Vlaamse Regering wil de interesse in Vlaanderen rond wetenschap en technologie versterken. Enerzijds om een grotere instroom in STEM-onderwijs en doorstroming naar STEM-functies in het werkveld te realiseren, anderzijds ook om de STEM-geletterdheid bij alle burgers te verhogen. 
Daarvoor wil zij de STEM-academies financieel ondersteunen om STEM-activiteiten te organiseren.

VLAIO oproep: STEM partnerschappen

Met deze oproep willen we lead organisaties uitnodigen om dergelijke partnerschappen in de zogenaamde quadruple helix uit te werken met als uiteindelijk doel de toegang van ieder kind tot STEM- initiatieven in het buitenschoolse leren mogelijk te maken.

New Bright Club!

Calling all Bright Clubbers! Bright Club is an evening of stand-up comedy by scientists. After six successful editions, we will host a seventh science comedy night in Brussels on March 26th 2019.   After a short, yet intensive comedy training, you have three weeks to...

Wetenschapsbattle / Battle of the Scientists

De Wetenschapsbattle is een wedstrijd waarbij vijf wetenschappers hun onderzoek voorstellen aan een volle zaal kinderen op een lagere school.

The Battle of the Scientist is a competition in which 5 scientists present their research to a room filled with children at a primary school.

Pint of Science call for volunteers

Pint of Science zoekt vrijwilligers die rechtstreeks willen meewerken aan de ontwikkeling van het Brussels programma voor 2019.

Pint of Science is in search of volunteers, who like to help crafting the 2019 programme in Brussels.

Projectoproep Fonds Ernest Solvay

De tweejaarlijkse projectoproep van het Fonds Ernest Solvay wil initiatieven ondersteunen die wetenschappelijke en technologische vorming bevorderen.

STANDING UP FOR SCIENCE: WORKSHOP

The goal of this workshop is to train young researchers to participate in public debates.

October 5th | 9am to 4pm | VUB KONEKT space

Subsidieoproep I love Science 2019

Het I love Science Festival verzamelt drie dagen verschillende acties die wetenschap en technologie bij jongeren en het ruime publiek willen promoten op één plek in Brussel. De tweede editie van het ILSF zal plaatsvinden van 26 tot 28 april 2019 in Brussels Expo. Subsidiedossiers kunnen ingediend worden tot 12 september 2018.