Oproepen

Juryleden gezocht!

Op 28 en 29 april vormen WetenschapsExpoSciences en Robocup Junior samen het grootste Wetenschapsevenement voor jongeren in België. We zoeken juryleden, activiteiten en standhouders om mee te werken aan dit grote wetenschapsfeest.

Dag van de Wetenschap 2017

Elk jaar gaat op de voorlaatste zondag van november de Dag van de Wetenschap door, een event waarop alle kennis- en hogeronderwijsinstellingen in Vlaanderen en Brussel de deuren openen voor het brede publiek om er hun onderzoek voor te stellen. Op deze wijze vergroten...

Oproep Onderscheidingen Wecom KVAB 2017

Naar jaarlijkse gewoonte reikt de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie uit. De Jaarprijzen wetenschapscommunicatie gaan naar verschillende onderzoekers of teams van onderzoekers met een...

Wetenschapsbattle

Neem deel aan de Wetenschapsbattle in één van de Vlaamse provincies en de finale in Technopolis en krijg een gratis presentatietraining.

Bright Club in het Nederlands!

Na drie succesvolle Bright Clubs in het Engels, proberen we er voor het eerst een in het Nederlands! Als deelnemer krijg je een korte, intensieve training van een professionele comedian. Daarna heb je drie weken om een korte comedy set over je leven en werk als wetenschapper voor te bereiden. Het resultaat is een avond vol wetenschappelijk verantwoorde humor, gepresenteerd door een professionele MC!

Mixity.Awards

Met de MIXITY Awards worden de beste initiatieven rond diversiteit bekroond die op het vlak van verenigingsleven, educatie, evenementen, cultuur en sport kunnen bijdragen aan de uitstraling van het Brussels Hoofstedelijk Gewest als een kosmopolitische en open regio.

De nieuwe Wetenschapswinkel lichting

De nieuwe Wetenschapswinkellichting is nóg groter en diverser dan vorige jaren. Maar liefst 14 VUB-studenten onderzochten tijdens academiejaar 2015-2016 succesvol een onderwerp i.s.m. een non-profitorganisatie. Hierbij een overzicht van hun onderzoeksresultaten, inclusief de linken naar de volledige onderzoeken op onze Wetenschapswinkelwebsite.

Dag van de Wetenschap 2016

Naar ondertussen jaarlijkse gewoonte gaat op de voorlaatste zondag van november de Dag van de Wetenschap door, een event waarop alle kennis- en hogeronderwijsinstellingen in Vlaanderen en Brussel de deuren openen voor het brede publiek om er hun onderzoek voor te...

Bright Club Standup Comedy 11 october 2016

Bright Club is an evening of stand-up comedy by researchers for a general audience. The concept gained popularity quickly in the UK and since October, Brussels has it’s very own Bright Club. There have been three editions of Bright Club so far and they have all been a huge success, so we’re very pleased to announce the next evening science comedy will be on the 11th of October at the Rits Café.