Op 22 november viert de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel samen met heel Vlaanderen opnieuw de wetenschap op de Dag van de Wetenschap. Daar hebben we natuurlijk jullie voor nodig!

We zijn nog volop op zoek naar onderzoekers die graag korte, toegankelijke lezingen willen geven of samen met ons een workshop in elkaar willen steken.

Inschrijvingsformulier EhB

Inschrijvingsformulier VUB

Waarom als onderzoeker deelnemen?

De Dag van de Wetenschap heeft als doel wetenschappelijk onderzoek en innovatie te communiceren naar het brede publiek.

Enerzijds heeft het brede publiek nood aan correcte informatie over wetenschap, zodat zij volledig geïnformeerd kan deelnemen aan het publieke debat.

Anderzijds hoort het bij de opdracht van de Vlaamse universiteiten om in alle lagen van de bevolking een cultuur van wetenschap te creëren en een verhoogde participatie aan wetenschap te bekomen.

Als derde belangrijke reden hebben – vooral de exacte – wetenschappen jaarlijks te maken met lage inschrijvingscijfers. De Dag van de Wetenschap is een lange termijn hulpmiddel om er voor te zorgen dat onderzoek en onderwijs binnen jouw vakgebied blijft bestaan.

p

Eerste hulp bij inschrijven

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen, maar heb je nog vragen in verband met de inhoud of met het inschrijvingsformulier?

Neem gerust contact met ons op!