I love science festival

PROJECTOPROEP: I LOVE SCIENCE FESTIVAL

Ben je actief in wetenschapspromotie en heb je een idee om jongeren of het brede publiek warm te maken voor wetenschap, technologie en innovatie? Doe dan mee met de vierde editie van het I Love Science Festival! Het festival zal tal van initiatieven ter promotie van wetenschap en technologie verenigen. Een mooie gelegenheid om je project voor te stellen!

De vierde editie van het ILSF zal plaatsvinden tijdens het eerste (30/9 tot 2/10), tweede (7/10 tot 9/10) of derde weekend (14/10 tot 16/10) van oktober 2022 in Brussel. Het doel van dit wetenschappelijk festival is het aantrekken van een schoolgaand publiek op vrijdag en het ruime publiek op zaterdag en zondag. Het festival is ambitieus en streeft naar minimum 25.000 bezoekers in 3 dagen.

Tijdens het festival zullen er zeer diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals animaties, conferenties, bezoek, spektakels, exposities, ateliers, open laboratoria, debatten en rondetafelgesprekken, enzovoort.

Good to know: Innoviris voorziet een toelage (werking en personeel) voor aanbieders van activiteiten tijdens het festival. Je kan voor deze financiering een projectvoorstel indienen, dat beoordeeld zal worden door de organisatoren bij Innoviris en Visit.Brussels.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Je hebt een bedrijf, non-profit organisatie of bent actief in een onderzoeksinstelling met minstens 1 zetel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  • Je project streeft in de eerste plaats naar wetenschapspromotie bij jongeren of het brede publiek.
  • Je project bereikt bij voorkeur zowel een Franstalig als Nederlandstalig publiek, en de toegang is gratis.

Meer info op de website van Innoviris

Je projecvoorstel indienen

Voor VUB-onderzoekers:
Het R&D secretariaat zal je projectaanvraag naar Innoviris verzenden en daarbij voorzien van de nodige bijlagen (statuten, jaarverslagen, Minimis verklaring). Stuur je afgewerkte projectdossier ten laatste op 22 februari om 10u naar rd.secretariaat@vub.be

Wil je tijdens het schrijven advies of overleggen met iemand van het Science Outreach Office? Mail naar eline.livemont@vub.be.

Voor EhB-onderzoekers:
Je projectaanvraag dien je samen in met Wecom-medewerker Justine De Leersnyder. Stuur je afgewerkte projectdossier ten laatste op 22 februari om 10u naar justine.de.leersnyder@ehb.be. Ook voor advies tijdens het schrijven of een kort overleg, mail je naar Justine.