Naar jaarlijkse gewoonte reikt de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie uit. De Jaarprijzen wetenschapscommunicatie gaan naar verschillende onderzoekers met een passie voor communiceren, die in de afgelopen jaren een wetenschapscommunicatie project/ activiteit/ publicatie/ … op poten hebben gezet.

Nieuw dit jaar is de Prijs ‘Jonge Belofte’. De jury reikt deze uit aan een kandidaat voor de jaarprijds die minder dan tien geleden jaar zijn of haar doctoraat behaalde.

Daarbovenop wordt ook één onderzoeker met een uitzonderlijke carrièrelange inzet in wetenschapscommunicatie bekroont met de Loopbaanprijs . De laureaten worden gehuldigd in het Paleis der Academiën op een event in het najaar. Er wordt dan ook een publieksfavoriet gelauwerd, gekozen via een online stemming in samenwerking met EOS.

Deelnameformulieren moeten ten laatste 21 april worden ingediend bij het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel via contact@wtnschp.be.