Naar ondertussen jaarlijkse gewoonte gaat op de voorlaatste zondag van november de Dag van de Wetenschap door, een event waarop alle kennis- en hogeronderwijsinstellingen in Vlaanderen en Brussel de deuren openen voor het brede publiek om er hun onderzoek voor te stellen. Op deze wijze vergroten we het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap en onderzoek, benadrukken we de verwevenheid met Brussel en laten we families kennismaken met onze instelling en de verscheidene opleidingen. In 2014 en 2016 mochten we op Campus Jette net geen 1000 bezoekers ontvangen die deelnamen aan workshops, lezingen, geleide bezoeken. Bekijk hier ons promofilmpje.

Datum & Locatie editie 2017:

Zondag 26 november 2017 doorlopend van 10u tot 17u. Nieuw voor editie 2017 is een centrale locatie in het centrum van Brussel waar alle hogeronderwijsinstellingen (VUB, EhB, KUL Campus Brussel, Luca als Odisee) samen activiteiten kunnen organiseren. Daarnaast zal EhB ook de eigen gebouwen op Medische Campus Jette opnieuw openstellen en kunnen ook activiteiten doorgaan bij externe partners.

Mogelijke activiteiten:

  • Wetenschapsmarkt: standjes waar onderzoekers hun werk voorstellen
  • Interactieve workshop en doe-activiteiten: opstellingen waar bezoekers zelf aan de slag kunnen
  • Lezingen: toegankelijke lezingen in een aula of zaal
  • Filmvoorstellingen: projecties van film, animaties, kortfilms
  • Rondleidingen: bezoek met gids aan labo’s, de campus, het Laarbeekbos, etc.
  • Show: in het verleden hebben we reeds fotonica- en comedy shows georganiseerd
  • Externe locaties: workshops bij onderzoekspartners in en rond Brussel
  • etc.

Praktisch:

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel staat in voor de organisatie, logistiek en externe communicatie. We kunnen voorzien in een financiële tussenkomst voor de aankoop van materialen en verbruiksgoederen en het inschakelen van jobstudenten. We moedigen ook de participatie van studenten aan. Alle voorstellen zijn welkom.

Een activiteit organiseren:

Vul je ideeën voor een activiteit in het formulier voor je instelling hieronder in. Wij contacteren je gauw.

EhB
Met dit formulier kunnen onderzoekers en docenten een activiteit aanmelden voor de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november 2017.
  • We kunnen voorzien in een financiële tussenkomst voor de aankoop van materialen en verbruiksgoederen: max. 250 euro per Departement of School of Arts
  • EhB-studenten kunnen als compensatie voor hun medewerking een filmticket voor 2 personen ontvangen . Eventuele studenten die in het kader van hun opleiding credits krijgen voor hun medewerking, komen NIET in aanmerking voor filmtickets en hoeven niet meegerekend te worden.

 

VUB
Met dit formulier kunnen onderzoekers en docenten een activiteit aanmelden voor de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november 2017.