Naar jaarlijkse gewoonte gaat op de voorlaatste zondag van november de Dag van de Wetenschap door, een event waarop alle kennisinstellingen in Vlaanderen en Brussel hun onderzoek voorstellen aan het brede publiek. Tijdens de Dag van de Wetenschap vergroten we het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap en onderzoek en laten we jong en oud kennismaken met onze instelling. In 2018 mochten we onder de noemer Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt 1500 gasten ontvangen die een bezoekje brachten aan de wetenschapsmarkt en  deelnamen aan workshops en lezingen. Bekijk hier ons promofilmpje.

 

Datum & Locatie editie 2019

Zondag 24 november 2019 doorlopend van 10u tot 17u. We organiseren dit jaar de Dag van de Wetenschap opnieuw in het Muntpunt samen met 4 in Brussel actieve hogeronderwijsinstellingen (VUB, EhB, KUL Campus Brussel en Odisee).

 

Mogelijke activiteiten

  • Doorlopende activiteiten (Wetenschapsmarkt): demonstraties of loop-in-loop-uit sessies
  • Interactieve workshop en doe-activiteiten: opstellingen waar een beperkt aantal bezoekers zelf aan de slag kan op vooraf bepaalde ogenblikken
  • Lezingen: een korte, toegankelijke lezing (max. 20 min.)
  • Kinderlezingen: een korte, toegankelijke lezing voor het jonge publiek (max. 20 min.)
  • Speeddate: korte één op één gesprekken met bezoekers over je werk als onderzoeker
  • Andere: wandeling, tentoonstelling, debat, film,…

 

Praktisch

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel staat in voor de organisatie, logistiek en externe communicatie. Daarnaast bieden we ook inhoudelijke ondersteuning en denken we graag mee met de docent of onderzoeker om tot een succesvol concept te komen. Alle voorstellen zijn welkom.

 

Een activiteit organiseren?

Meld je voorstel voor 15 juli 2019 aan via de website van het Wetenschapsfestival Brussel:
Aanmeldformulier

Dag van de Wetenschap