Naar jaarlijkse gewoonte vindt de voorlaatste zondag van november de Dag van de Wetenschap plaats, een evenement waar alle kennisinstellingen in Vlaanderen en Brussel hun onderzoek voorstellen aan het brede publiek. Tijdens de Dag van de Wetenschap vergroten we het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap en onderzoek en laten we jong en oud kennismaken met onze universiteit. Jaarlijks mogen we onder de noemer Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt zo’n 1500 gasten ontvangen die een bezoekje brengen aan de wetenschapsmarkt en deelnemen aan workshops en lezingen.

Datum & Locatie editie 2020

Dit jaar zal het Wetenschapsfestival Brussel helaas niet in zijn huidige vorm doorgaan. Maar niet getreurd, we bundelen zondag 22 november 2020 de krachten met de andere Vlaamse onderwijsinstellingen tijdens de eerste digitale editie van Dag van de Wetenschap.

Mogelijke activiteiten

  • Doorlopende activiteiten (Wetenschapsmarkt): demonstraties of loop-in-loop-uit sessies
  • Interactieve workshop en doe-activiteiten: opstellingen waar een beperkt aantal bezoekers zelf aan de slag kan op vooraf bepaalde ogenblikken
  • Lezingen: een korte, toegankelijke lezing (max. 20 min.)
  • Kinderlezingen: een korte, toegankelijke lezing voor het jonge publiek (max. 20 min.)
  • Speeddate: korte één op één gesprekken met bezoekers over je werk als onderzoeker
  • Andere: wandeling, tentoonstelling, debat, film,…

Praktisch

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel staat in voor de organisatie, logistiek en externe communicatie. Daarnaast bieden we ook inhoudelijke ondersteuning en denken we graag mee met de docent of onderzoeker om tot een succesvol concept te komen. Alle voorstellen zijn welkom.

Een activiteit organiseren?

Op deze pagina vind je alle informatie terug over de inschrijvingsprocedure. Tot binnenkort!

Dag van de Wetenschap