Naar jaarlijkse gewoonte gaat op de voorlaatste zondag van november de Dag van de Wetenschap door, een event waarop alle kennisinstellingen in Vlaanderen en Brussel hun onderzoek voorstellen aan het brede publiek. Tijdens de Dag van de Wetenschap vergroten we het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap en onderzoek en laten we jong en oud kennismaken met onze instelling. In 2014 en 2016 mochten we op Campus Jette net geen 1000 bezoekers ontvangen die deelnamen aan workshops, lezingen, geleide bezoeken. Bekijk hier ons promofilmpje.

 

Datum & Locatie editie 2017

Zondag 26 november 2017 doorlopend van 10u tot 17u. We organiseren dit jaar de Dag van de Wetenschap voor het eerst in het Muntpunt samen met alle in Brussel actieve hogeronderwijsinstellingen (VUB, EhB, KUL Campus Brussel, LUCA en Odisee).

 

Mogelijke activiteiten

 • Doorlopende activiteiten (Wetenschapsmarkt): demonstraties of loop-in-loop-uit sessies
 • Interactieve workshop en doe-activiteiten: opstellingen waar een beperkt aantal bezoekers zelf aan de slag kan op vooraf bepaalde ogenblikken
 • Lezingen: een korte, toegankelijke lezing (max. 20 min.)
 • Blind Date: korte één op één gesprekken met bezoekers over je werk als onderzoeker
 • In de pijplijn: een korte voorstelling van een nieuwe technologie, een wetenschappelijke doorbraak of een dag in je leven als vorser aan de hand van een fotoreeks.
 • Andere: wandeling, tentoonstelling, debat, film,…

 

Praktisch

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel staat in voor de organisatie, logistiek en externe communicatie. Daarnaast bieden we ook inhoudelijke ondersteuning en denken we graag mee met de docent of onderzoeker om tot een succesvol concept te komen. Alle voorstellen zijn welkom.

 

Een activiteit organiseren:

Vul hieronder je ideeën voor een activiteit in het formulier voor jouw instelling in. Wij contacteren je gauw.

Dag van de Wetenschap
EhB
Met dit formulier kunnen onderzoekers en docenten een activiteit aanmelden voor de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november 2017.
 • Beschrijf over welk onderzoek of wetenschap je wenst te communiceren en op welke manier. Indien je de activiteit reeds een vorige editie hebt aangeboden is het voldoende om "Zie vorige editie" te vermelden.
 • We kunnen voorzien in een financiële tussenkomst voor de aankoop van materialen en verbruiksgoederen: max. 250 euro per Departement of School of Arts
 • EhB-studenten kunnen als compensatie voor hun medewerking een filmticket voor 2 personen ontvangen. Eventuele studenten die in het kader van hun opleiding credits krijgen voor hun medewerking, komen NIET in aanmerking voor filmtickets en hoeven hier niet meegerekend te worden.
VUB
Met dit formulier kunnen onderzoekers en docenten een activiteit aanmelden voor de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november 2017.
 • Please enter a value greater than or equal to 1.
  We voorzien voor alle medewerkers eten en drinken gedurende de Dag van de Wetenschap. Hoe veel medewerkers zullen bijdragen aan deze activiteit op 26/11?(inclusief jezelf)
 • Drop files here or
  Accepted file types: jpeg, jpg, gif, png.
  Deze afbeelding kan gebruikt worden om je activiteit te onderscheiden in het overzicht op de website van de Dag van de Wetenschap.
  Je kan meerdere leeftijdsgroepen aanvinken
 • Indien van toepassing
 • Denk aan het aantal tafels of stoelen, of je een aparte ruimte nodig hebt voor een workshop of liever veel passage hebt van de bezoekers. Misschien heb je een scherm of projector nodig?