Je kan nu je activiteit registreren voor het Wetenschapsfestival Brussel tijdens ‘Dag van de Wetenschap’.

Dag van de wetenschap

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de laatste zondag van november de Dag van de Wetenschap plaats, een evenement waar alle kennisinstellingen in Vlaanderen en Brussel hun onderzoek voorstellen aan het brede publiek. Tijdens de Dag van de Wetenschap vergroten we het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap en onderzoek en laten we jong en oud kennismaken met onze universiteit. Jaarlijks mogen we onder de noemer Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt zo’n 1500 gasten ontvangen die een bezoekje brengen aan de wetenschapsmarkt en deelnemen aan workshops en lezingen.

Datum & Locatie editie 2022

We bundelen op zondag 27 november 2022 opnieuw de krachten met de andere Vlaamse onderwijsinstellingen tijdens een deels digitale/deels fysieke editie van Dag van de Wetenschap.

Wetenschappers gezocht

Geen wetenschapsfestival zonder wetenschappers! Onderzoekers en docenten verbonden aan de VUB kunnen hun activiteit(en) via dit formulier aanmelden.

Het publiek van ons jaarlijks Wetenschapsfestival is heel divers en dat weerspiegelt zich in het activiteitenprogramma – we willen voor elk wat wils bieden: spelletjes en workshops voor de allerkleinsten, interactieve demonstraties en activiteiten voor jong en oud, en meer diepgaande lezingen voor de waardezoekers. Neem zeker een kijkje naar de activiteiten van ons vorige festival voor inspiratie!

Praktisch

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel staat in voor de organisatie, logistiek en externe communicatie. Daarnaast bieden we ook inhoudelijke ondersteuning en denken we graag mee met de docent of onderzoeker om tot een succesvol concept te komen. Alle voorstellen zijn welkom.

Dag van de Wetenschap