Naar jaarlijkse gewoonte vindt de voorlaatste zondag van november de Dag van de Wetenschap plaats, een evenement waar alle kennisinstellingen in Vlaanderen en Brussel hun onderzoek voorstellen aan het brede publiek. Tijdens de Dag van de Wetenschap vergroten we het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap en onderzoek en laten we jong en oud kennismaken met onze universiteit. Jaarlijks mogen we onder de noemer Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt zo’n 1500 gasten ontvangen die een bezoekje brengen aan de wetenschapsmarkt en deelnemen aan workshops en lezingen.

Datum & Locatie editie 2020

Dit jaar zal het Wetenschapsfestival Brussel helaas niet in zijn huidige vorm doorgaan. Maar niet getreurd, we bundelen zondag 22 november 2020 de krachten met de andere Vlaamse onderwijsinstellingen tijdens de eerste digitale editie van Dag van de Wetenschap.

De Brusselse wetenschapsbox

Haal je Brusselse Wetenschapsbox HELEMAAL GRATIS af in de Muntpunt afhaalbib van maandag 16 november tot en met zaterdag 21 november.
 

Speciaal voor deze digitale editie ontwikkelde de Vrije Universiteit Brussel de Brusselse Wetenschapsbox. Ga thuis zelf aan de slag met experimenten van echte wetenschappers, geschikt voor jong én oud (vanaf 6 jaar)! 

Als VUB-personeelslid heb je de kans om een doos te reserveren. Zo ben je zeker van een exemplaar! Reserveer je Brusselse Wetenschapsbox via het formulier onderaan deze pagina.

Meer info

 

Praktisch

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel staat in voor de organisatie, logistiek en externe communicatie. Daarnaast bieden we ook inhoudelijke ondersteuning en denken we graag mee met de docent of onderzoeker om tot een succesvol concept te komen. Alle voorstellen zijn welkom.

Reservatieformulier Brusselse wetenschapsbox

 

Sorry. This form is no longer available.

Dag van de Wetenschap