Dag van de wetenschap

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de laatste zondag van november de Dag van de Wetenschap plaats, een evenement waar alle kennisinstellingen in Vlaanderen en Brussel hun onderzoek voorstellen aan het brede publiek. Tijdens de Dag van de Wetenschap vergroten we het maatschappelijk draagvlak voor wetenschap en onderzoek en laten we jong en oud kennismaken met onze universiteit. Jaarlijks mogen we onder de noemer Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt zo’n 1500 gasten ontvangen die een bezoekje brengen aan de wetenschapsmarkt en deelnemen aan workshops en lezingen.

Datum & Locatie editie 2021

We bundelen op zondag 28 november 2021 opnieuw de krachten met de andere Vlaamse onderwijsinstellingen tijdens een deels digitale/deels fysieke editie van Dag van de Wetenschap.

 

Praktisch

Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel staat in voor de organisatie, logistiek en externe communicatie. Daarnaast bieden we ook inhoudelijke ondersteuning en denken we graag mee met de docent of onderzoeker om tot een succesvol concept te komen. Alle voorstellen zijn welkom.

Deelnemen

Wil jij als onderzoeker deelnemen aan de Dag van de Wetenschap? De inschrijvingen voor 2021 zijn gesloten. Houd deze VUB-communicatiekanalen in de gaten en aarzel niet om je in te schrijven voor de editie 2022 (call opent in september 2022).

Dag van de Wetenschap