Vlaamse Wetenschapsweek

Workshops voor het basis- en secundair onderwijs

Tijdens de Vlaamse Wetenschapsweek kunnen leerlingen van het secundair onderwijs wetenschappelijk onderzoek van uiteenlopende aard uitvoeren in universiteiten, hogescholen en wetenschappelijke instellingen.

Er is ook een beperkt aanbod voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar lager onderwijs.

De Vlaamse Wetenschapsweek vindt plaats van 24 tot en met 28 oktober 2016 en belooft opnieuw een week te worden die barst van leerrijke en leuke wetenschappelijke activiteiten: van biologie en chemie over aardrijkskunde en geschiedenis tot kunst, cultuur, milieu … Werkelijk alle vakgebieden komen aan bod (exacte wetenschappen, maar ook humane en sociale wetenschappen zoals talen, psychologie, economie, recht …).

De deadline om workshops in te voeren is vrijdag 13 mei 2016. Kies je instelling om workshops aan te melden:

 

Erasmushogeschool Brussel

Het aanmelden en beheren van workshops gebeurt via de koepelsite van de Vlaamse Wetenschapsweek.

handleiding

Nadat je ingelogd bent op de koepelsite vind je bij de rubriek ‘Downloads’ het werkingskader van de Vlaamse Wetenschapsweek alsook de handleiding voor de beheerwebsite. Gelieve deze documenten eens door te nemen alvorens te starten met het invoeren van activiteiten. De coördinator voor Erasmushogeschool Brussel is Bart Verheecke. Stuur een mailtje voor vragen of suggesties.

nieuwe databank

Voor 2016 wordt een vereenvoudigde aanmelding van workshops geïntroduceerd. Dit heeft als gevolg dat de databank volledig leeg is. Er kunnen dit jaar geen beschrijvingen van activiteiten van vorige edities overgenomen worden. Ook de locaties en accounts werden gewist. Deze moeten opnieuw toegevoegd worden bij het invoeren van de activiteiten. Om dit proces te stroomlijnen zullen we niet meer met activiteitenfiches werken. Iedereen die activiteiten aanbiedt, kan via onderstaand formulier een login aanvragen om zelf activiteiten in te voeren.

aanvraag login

Om toegang te verkrijgen kunnen de workshopverantwoordelijken, docenten en onderzoekers van Erasmushogeschool Brussel via onderstaand formulier een nieuwe login en paswoord aanvragen. Deze zullen binnen de week per mail opgestuurd worden. Let wel: de login-gegevens van vorige edities zijn niet langer geldig.

aanvraag financiële tussenkomst

Aanvraagformulier om financiele ondersteuning te genieten van het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel voor het organiseren van een workshop binnen de Vlaamse Wetenschapsweek 2016. Maximum 150 euro per departement of school of art.

Vrije Universiteit Brussel

De VUB verzamelt met een online formulier de nodige informatie om je workshops in te voeren in de databank van de Wetenschapsweek. Je kan met dit formulier ook meteen een activiteit registreren voor de Dag van de Wetenschap (geörganiseerd door Wtnschp), het Herfstkamp of de VOETEN- dagen (geörganiseerd door MARCOM).

Klik hier om naar het formulier te gaan.

 

We hebben met de informatie uit het formulier in principe voldoende gegevens om je activiteit in te geven. Als iets niet duidelijk is, zullen we je telefonisch of per mail contacteren.  Je ontvangt in mei van ons een bevestiging wanneer je activiteit in de databank staat en we houden je nadien ook op de hoogte van de inschrijvingen.

Nog vragen? Contacteer Sofie.