Click here for English

Bloggen op Wtnschp.be

Ben jij een wetenschapper, expert of docent die graag over zijn of haar onderzoek of expertise vertelt? Wil je graag meepraten over wat er in de media rond jouw vakgebied wordt gezegd? Op de wetenschapsblog Wtnschp.be geven we je de ruimte om als onderzoeker te schrijven waarover je wil, wanneer je wil. Via dit populair wetenschappelijk kanaal maken we correcte wetenschappelijke content op een leuke en aantrekkelijke manier toegankelijk voor een breed publiek. En dat werkt, de blog heeft meer dan 150.000 paginabezoeken op jaarbasis en bijna 100 experten en toponderzoekers dragen daaraan bij. Daarom moedigen we elke onderzoeker en expert aan om te schrijven: een blogbericht over een interessant onderwerp binnen jouw onderzoeksveld, een anekdote over een boeiend experiment, reactie op mediaberichten over jouw vakgebied, … . Het kan in vier eenvoudige stappen:

 

Download onze blogtips hier (PDF). Deze bondige ‘tips and tricks’ kunnen je inspireren en een aantal valkuilen omzeilen.

Laat de inkt vloeien en je pen zegevieren! Mik op 500 – 1000 woorden.

Stuur jouw artikel op via het formulier onderaan deze pagina. We nemen zo snel mogelijk contact op en kunnen altijd feedback geven. We sturen een preview terug en publiceren pas na jouw goedkeuring.

Gepubliceerd? Wij verspreiden jouw artikel verder via de nieuwspagina’s van de VUB en EhB en externe (sociale) relevante kanalen om het bereik van jouw boodschap te maximaliseren.

 

Voor verdere vragen of advies, neem gerust contact op met Jef Van Laer (VUB) of Bart Verheecke (EhB).

Veel schrijfplezier!