Project Category: breed publiek

Dag van de Wetenschap

Elk jaar wordt op de laatste zondag van november over heel Vlaanderen en Brussel de Dag van de Wetenschap gevierd. De Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel mogen niet ontbreken op dit event en openen de deuren voor het brede publiek.

Wil je een breed geïnteresseerd publiek bereiken met jouw onderzoek en/of hun kennis laten maken met wetenschap en innovatie? Neem dan deel aan de Dag van de Wetenschap!

Read More

UNIVER.CITY

UNIVER.CITY is een drie jaar durend (2018-2020) strategisch VUB-project dat een universiteitsbreed Service-learning programma wil uitbouwen met en voor Brussel. Een leergemeenschap van tientallen VUB-docenten wordt tijdens...

Read More

Bright Club Brussels

Bright Club is een avond vol stand-up comedy door onderzoekers voor iedereen. Bright Club startte aan UCL en is ondertussen een gevestigde waarde in Groot-Brittannië. Ook Brussel heeft nu een eigen science comedy night!

Read More

Pint of Science

Pint of Science is an international phenomenon, without a doubt. The annual science festival takes place in May. It was born in the UK in 2013 and in only a few years conquered just about the whole world.The aim is to bring...

Read More

Blogging for Wtnschp.be

Ben jij een wetenschapper, expert of docent die graag over zijn of haar onderzoek of expertise vertelt? Wil je graag meepraten over wat er in de media rond jouw vakgebied wordt gezegd? Op de wetenschapsblog Wtnschp.be geven we je de ruimte om als onderzoeker te schrijven waarover je wil, wanneer je wil. Via dit populair wetenschappelijk kanaal maken we correcte wetenschappelijke content op een leuke en aantrekkelijke manier toegankelijk voor een breed publiek. En dat werkt, de blog heeft meer dan 127.000 paginabezoeken op jaarbasis en meer dan 70 experten en toponderzoekers dragen daaraan bij. Daarom moedigen we elke onderzoeker en expert aan om te schrijven: een blogbericht over een interessant onderwerp binnen jouw onderzoeksveld, een anekdote over een boeiend experiment, reactie op mediaberichten over jouw vakgebied, … .

Read More