Project Category: breed publiek

Bright Club Brussels

Bright Club is een avond vol stand-up comedy door onderzoekers voor iedereen. Bright Club startte aan UCL en is ondertussen een gevestigde waarde in Groot-Brittannië. Ook Brussel heeft nu een eigen science comedy night!

Read More

Blogging for Wtnschp.be

Ben jij een wetenschapper, expert of docent die graag over zijn of haar onderzoek of expertise vertelt? Wil je graag meepraten over wat er in de media rond jouw vakgebied wordt gezegd? Op de wetenschapsblog Wtnschp.be geven we je de ruimte om als onderzoeker te schrijven waarover je wil, wanneer je wil. Via dit populair wetenschappelijk kanaal maken we correcte wetenschappelijke content op een leuke en aantrekkelijke manier toegankelijk voor een breed publiek. En dat werkt, de blog heeft meer dan 127.000 paginabezoeken op jaarbasis en meer dan 70 experten en toponderzoekers dragen daaraan bij. Daarom moedigen we elke onderzoeker en expert aan om te schrijven: een blogbericht over een interessant onderwerp binnen jouw onderzoeksveld, een anekdote over een boeiend experiment, reactie op mediaberichten over jouw vakgebied, … .

Read More

Dag van de Wetenschap

Elk jaar wordt op de laatste zondag van november over heel Vlaanderen en Brussel de Dag van de Wetenschap gevierd. De Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel mogen niet ontbreken op dit event en openen de deuren voor het brede publiek.

Wil je een breed geïnteresseerd publiek bereiken met jouw onderzoek en/of hun kennis laten maken met wetenschap en innovatie? Neem dan deel aan de Dag van de Wetenschap!

Read More