Projectoproep voor de sensibilisering van jongeren voor wetenschap en innovatie

Innoviris en visit.brussels organiseren de tweede editie van het I Love Science Festival (ILSF) dat een draaischijf moet vormen van alle initiatieven die bestaan omtrent wetenschapssensibilisering in Brussel.

Het I love Science Festival verzamelt drie dagen verschillende acties die wetenschap en technologie bij jongeren en het ruime publiek willen promoten op één plek in Brussel.

De tweede editie van het ILSF zal plaatsvinden van 26 tot 28 april 2019 in Brussels Expo. Het doel van dit wetenschappelijk festival is het aantrekken van een schoolgaand publiek op vrijdag en het ruime publiek op zaterdag en zondag. Het festival is ambitieus en streeft naar minimum 25.000 bezoekers in 3 dagen.

Tijdens het festival zullen er zeer diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals animaties, conferenties, bezoek, spektakels, exposities, ateliers, open laboratoria, debatten en rondetafelgesprekken, enzovoort.

Criteria voor aanvragen:

  • De voornaamste doelstelling van de projecten moet zijn om jongeren en/of het ruime publiek te sensibiliseren voor wetenschappen en/of technologie. Projecten die anders worden voorgesteld dan via dit formulier, zullen niet worden weerhouden.
  • Gratis deelname aan de actie voor het doelpubliek.
  • De voorkeur zal gegeven worden aan projecten met zowel een Franstalig als een Nederlandstalig doelpubliek.

Het aanvraagformulier moet ten laatste op 12 september 2018 om 12.00 uur ingediend worden bij Innoviris.

Meer info via Innoviris

Wens je een aanvraag in te dienen, neem dan contact op met Jef Van Laer (VUB) of Bart Verheecke (EhB)